Virtualni arhiv Pakračkog lista

2016

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 884 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
741

ODVOZ SMEĆA: U siječnju još bez promjena

Mada je ranije najavljeno, u siječnju režim i naplata odvoza kućnog smeća odvijat će se po istom modelu kao i prošlih godina. Razlog je to što za prelazak na naplatu po stvarno predanoj količini smeća... pročitaj..

Sport
Pakrački List
776

HAJDUKOVE MLAĐE KATEGORIJE: Dvoranska sezona u punom jeku

Dvoranska sezona za mlađe Hajdukove selekcije je u punom jeku, pa su jučer na turnirima u Požegi i Lipiku nastupile dvije selekcije početnika (U10), mlađi pioniri (U12) i kadeti (U16). Najaktivniji su... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1521

PROMJENE NA ČELU PAKRAČKE BOLNICE: Marina Major nova predstojnica

Diplomirana pravnica Marina Major od 1. siječnja će biti zamjenica ravnatelja Opće županijske bolnice Požega i predstojnica Gradske bolnice Pakrac. Na to mjesto ju je imenovao ravnatelj dr. Željko Gla... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
773

KOMEMORACIJA FOKI I POGINULIM BJELOVARČANIMA: Vijenci zahvale i svijeće sjećanja

Deseci pakračkih i bjelovarskih suboraca, izaslanstva braniteljskih udruga, Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije te gradova Pakraca, Bjelovara i Lipika danas su komemorativnim skupom ko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
758

PAKRAČKI STUDENTI: Ove godine 12 novih stipendista

U studentskoj godini 2016./2017. Grad Pakrac će iz proračuna mjesečno stipendirati 12 novih studenata sa svog područja, a njima je danas u gradskoj vijećnici gradonačelnica Anamarija Blažević svečano ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
802

NA PAKRAČKOM TRGU: Ne propustite dječji doček Nove godine!

Grad Pakrac organizira prvi dječji doček Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića koji započinje 31. prosinca u 18 sati, a bogat program za najmlađe trajat će do 20 sati. Uz animatore iz udruge „Dobre... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
936

25. GODIŠNJICA AKCIJE "ALFA": Prisjećanje na žrtvu i herojstvo

Čitanjem imena svih poginulih, zarobljenih i ranjenih pripadnika HV-a i MUP-a te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima u Kragujskom putu, Gavrinici u Pakracu i Šeovici danas je... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
945

DV "MASLAČAK": Božićna predstava za male pacijente

Nije nimalo ugodno niti lijepo, posebice kada je vrijeme blagdana, vrijeme provesti u bolnici, a najteže to svakako pada malenim pacijentima koji su smješteni na odjelu pakračke pedijatrije. Da im bor... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
778

DAVOR HUŠKA: Novaca ima, a njegova potrošnja kreće iduće godine

Početkom prosinca u službenom posjetu Pakracu i Lipiku nam je bila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac sa suradnicima među kojima je bio i naš sugrađanin Davor Huška, njen pomo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
791

ŽUPA PAKRAC: Raspored blagoslova obitelji

UTORAK: 27.12. od 9 sati 1. Strossmayerova od broja 5, Kralja Tomislava od broja 68 SRIJEDA: 28.12. od 9 sati 1. Braće Radića od broja 1, Kalvarija od broja 7 2. Alojzija Stepinca, Kneza Domagoja, I. ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
749

DUHOVNI KUTAK: Marijin Božić nadahnuća

Bog je postao čovjekom, utjelovio se među nama u osobi Isusa Krista, postao neraskidivo vezan uz našu zemaljsku stvarnost, odakle nas želi povesti u prostranstva vječnosti. Dolazi k nama po ženi, majc... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
803

KPD "SLOGA": Koncertom obilježili Šreterov rođendan

Članovi Kulturno prosvjetnog društva "Sloga" obilježili su sinoć koncertom "Ivanov rođendan ususret Božiću" u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman u Pakracu, rođendan dr. Ivana Šretera, pakračkog mirotvor... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
770

SOLIDARNOST: Turnir u graničaru za Denisa

U pakračkoj sportskoj dvorani danas je odigran „Božićni graničarski turnir“ kao dio humanitarne akcije za našeg sugrađanina Denisa Majora već duže oboljelog od Huntingtonove horee, nasljedne bolesti k... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
772

GODIŠNJICA ROĐENJA: Molitva i cvijeće za dr. Ivana Šretera

Članovi GO HDZ Pakrac sinoć su polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom obilježili godišnjicu rođenja prvog predsjednika HDZ-a općine Pakrac, dr. Ivana Šretera, kod njegove biste pokraj pakra... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
755

ANAMARIJA BLAŽEVIĆ: Naša djeca više neće odrastati s ruševinama

Tradicionalno objavljujemo čestitku i obraćanje gradonačelnice Anamarije Blažević povodom božićnih blagdana. Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani, tradicija je našeg Lista ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
809

SDF PAKRAC: Primjena mjera antidiskriminacijskog prava ranjivih skupina

Srpski demokratski forum iz Pakraca partner je na dvogodišnjem projektu  naziva „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ kojeg do kraja ove godine provode Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – ... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1087

OŠ BRAĆE RADIĆ: Pjesmom i plesom ususret Božiću

„Tragom božićne zvijezde“ naziv je ovogodišnje božićne priredbe koju su zajednički osmislili i pripremili učenici i učitelji Osnovne škole braće Radić Pakrac, a koja je večeras u Hrvatskom domu dr. Fr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
767

Sudjelujte u humanitarnom božićnom graničarskom turniru!

Udruga mladih Mali most, Sportska zajednica Grada Pakraca i Savjet mladih Grada Pakraca organiziraju „Božićni graničarski turnir“ koji će biti održan 23. prosinca (petak) od 15,30 do 18,30 sati u Grad... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2041

Local story: MK “VITEZOVI TAME” Na kotačima pričamo priču o našem Gradu heroju

Kažu… "Četiri kotača pokreću tijelo, dva kotača dušu". Ima li doista istine u ovoj staroj bajkerskoj, milijun puta izrečenoj? Žive li bajkeri upravo takvu priču, tempiranu lagano, taman poput nekih se... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1032

KONCERT UČENIKA OGŠ: Pjesmom poželjeli sretne blagdane

Tridesetak polaznika Osnovne glazbene škole, uz pratnju učitelja, večeras je u jednosatnom božićnom koncertu predstavilo tradicionalne, ali i modernije, prigodne skladbe kojima su posjetiteljima u pre... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
813

Postavljeni kontejneri za tekstil i obuću

Pakrački Komunalac je danas na dvije lokacije u gradu postavio kontejnere za odlaganje tekstila pa ćemo se, osim stakla, papira i plastike, sada moći uredno riješiti i rabljene odjeće te ostalih suviš... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1158

KONCERT TAMBURAŠKOG ORKESTRA PAKRAC: Božićni napjevi Pakračanima na poklon

Tamburaški orkestar Pakrac pod ravnanjem profesora Tomislava Galića uljepšao je današnju predblagdansku večer održavši božićni koncert u gradskoj vijećnici kurije Janković. U svečanoj predblagdanskoj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1200

NOVI BROJ PAKRAČKOG LISTA u prodaji od 20. prosinca

PRIČA S NASLOVNE STRANE: Djetinjstvo u Pakracu - kako danas žive djeca u Pakracu i u čemu se taj život razlikuje od prije 30 ili 40 godina… INTERVJU: S Davorom Huškom, pomoćnikom ministrice regionaln pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
775

VSNM: Sv. Nikola u Vladičanskom dvoru

U organizaciji VSNM Grada Pakraca i Parohije Pakračke jučer je proslavljen nadolazeći praznik Svetog Nikole uz obred Slavskog kolača u Sabornom hramu Svete Trojice, podjela paketića te zabavni program... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
948

IVANA ORBAN: PCP je i dalje zdravo tkivo našeg grada

Rad Poduzetničkog centra Pakrac bio je jedno od pitanja u aktualnom satu na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Pakrac. Radi toga, ali i nerijetkih netočnih glasina po gradu o gašenju ove potporne ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
814

KUGLAČKI VIKEND: Značajna pobjeda "Papuka"

Pobjedom „Papuka“ u drugoj ligi na gostovanju u Novoj Gradišci, „Slavonskog banovca“ u lokalnom derbiju protiv „Lipika 1974“ u trećoj ligi, i lošim neriješenim ishodom „Sloge“ protiv požeške HVIDR-e, ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1802

[FOTO] Nova "Hookah": Ljepotica na kvadrat – sutra otvorenje!

  Pakračka pizzerija Hookah će od sutra raditi u novouređenom prostoru lokala smještenom u Ulici braće Radića 2. Možda lokal i nije najtočniji opis buduće lokacije jer se radi o ogromnom objektu pročitaj..

Kultura
Pakrački List
900

KONCERT VELIKOG ZBORA OGŠ: Večer najljepših božićnih skladbi

U sklopu "Adventa u Pakracu" večeras je u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije prigodni koncert održao Veliki zbor Osnovne glazbene škole Pakrac. Mali glazbenici su u sat i pol vre... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
804

BOŽIĆNI SAJAM: Božićni ugođaj u Prekopakri

I ove godine na prekopakranskom trgu, u organizaciji Udruge žena Prekopakra, tradicionalni Božićni sajam privukao je nekoliko stotina posjetitelja koji su uz prigodan program mogli razgledati štandove... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
817

21. PLANINARSKI POHOD: Fokinom stazom po prvi put i Slovenci

Više od 300 osoba svih uzrasta iz 32 planinarska društva, od čega 3 iz Slovenije te desetak drugih udruga sudjeluje  na 21. memorijalnom planinarskom pohodu „Fokina staza“. Planinarsko društvo Psunj ... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 884