Virtualni arhiv Pakračkog lista

Ožujak 2018

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 94 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Sport
Pakrački List
743

HAJDUK – ŠOKADIJA 2:0 Krenek i Cerovečki pogodili za nove bodove

U utakmici 19. kola MŽNL Slavonije i Baranje nogometaši Hajduka su na Gradskom stadionu u Pakracu, pred stotinjak gledatelja, golovima Cerovečkog i Kreneka s 2:0 pobijedili Šokadiju iz Babine Grede. D... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
694

DVD PAKRAC Ugroženim Brođanima u pomoć iz Pakraca

Ekološki incident koji se dogodio u srijedu u Slavonskom Brodu uzrokovan pucanjem cijevi ispod zemlje, što je dalje rezultiralo istjecanjem naftnih derivata u okoliš, posljedično je doveo do nestašice... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
747

PLANINARSKO DRUŠTVO PSUNJ Zima devastirala dom na Omanovcu

Bila je ovo loša zima za Planinarski dom Omanovac. Riječ je o šteti koju su pretrpjeli prateći objekti. Pod teretom snijega polomljen je krov na roštiljnici, vjetar je odnio krov s bine, divlje svinje... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1029

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA Koncert učitelja povodom proslave Dana škole

Hol Osnovne glazbene škole je bio potpuno ispunjen ljubiteljima glazbe koji su došli poslušati glazbenu poslasticu u izvedbi njenih učitelja koji su se jučer navečer „preznojavali“ poput njihovih učen... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
883

Umro fotoreporter Toni Hnojčik

Sinoć je u Zagrebu u 67. godini života nakon kratke bolesti umro Toni Hnojčik, novinski fotoreporter i umjetnički fotograf , Pakračanima najviše poznat po brojnim fotografijama koje je snimio na pakra... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

PRORAČUN GRADA PAKRACA Za projekte iz kulture 160.000 kuna

Grad Pakrac iz proračuna će u 2018. godini financirati na području kulture 12 projekata koje će provoditi osam udruga i tri ustanove s ukupno 160.000 kuna. Na području tehničke kulture financirat će s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
816

GRADSKA VIJEĆNICA - Predavanje o neuropatiji

U organizaciji grada Pakraca i Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji – ogranak Pakrac, danas je u gradskoj vijećnici održano predavanje na temu : „Bolovi, trnc... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
900

PAKRAČKI KUGLAČKI SUDCI Ima ih devet - još uvijek premalo

Pakrac je bogata kuglačka sredina. Dokaz tome je dugogodišnja tradicija, kvalitetan i relativno novi objekt kuglane izgrađen 2007. godine, čak pet registriranih klubova koji se natječu u tri različite... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
658

DR. ŽELJKO GLAVIĆ, PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKOG HDZ-a Svi se projekti u županiji nastavljaju normalno

Dr. Željko Glavić u Pakracu je prvenstveno poznat kao dugogodišnji čelnik požeške bolnice, u vrijeme zajedničke ustanove s pakračkom i njen prvi čovjek. No od lanjskog raspuštanja županijske organizac... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
827

[PROMO ČLANAK] Minibager za konkurentnost

Tvrtka Jaković d.o.o. pri kraju je provedbe projekta „Minibager za konkurentnost“ ukupne vrijednosti 247.070,00 kn od čega 208.770,00 kn predstavljaju bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
715

TRŽNICA PAKRAC U četvrtak prodaja ribe

Povodom skorašnjih uskršnjih blagdana u četvrtak (29. ožujka) od 8 do 12 sati na pakračkoj tržnici bit će organizirana prodaja svježe riječne ribe iz uzgoja Ribnjačarstva Končanica, doznajemo od Alena... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
708

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Dva prva razreda u eksperimentalnom programu

  Polaznici prvog razreda gimnazije i razreda fizioterapeutskih tehničara koji će se na jesen upisati u pakračku srednju školu školovat će se u eksperimentalnom programu „Škole za život“ kojeg uv pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
717

ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Početna konferencija projekta "Ja sam žena, a ne broj"

Partnerski sporazum o međusobnim pravima i obvezama korisnika i partnera u provedbi projekta „Ja sam žena, a ne broj“ odobrenog u sklopu poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ i financiranog bes... pročitaj..

Sport
Pakrački List
729

NOGOMET – MŽNL SLAVONIJE I BARANJE Hajduku bod u Našicama

Pakrački Hajduk jučer se je vratio s gostovanja iz Našica neporažen u sklopu natjecanje u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje. Hajdukovci su protiv domaćina NK NAŠK odigrali 1:1. Izjednačujući po... pročitaj..

Sport
Pakrački List
741

KUGLANJE - SVE TRI LIGE I na jesen svi u istim ligama

Svih pet kuglačkih klubova ovog kraja i dogodine će igrati u istim ligama kao ove godine. To je posljedica raspleta natjecanja u zadnjim kolima ovog vikenda gdje je Lipik kod kuće ostvario protiv izra... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
829

SRIJEDA 18 SATI Stručno predavanje prim. dr. Viktora Vidovića

„Bolovi, trnci i žarenje u nogama – najčešći uzroci, dijagnostika i liječenje“ tema je predavanja primarijusa dr. Viktora Vidovića, specijalista neuorologije, koje će biti održano u 28. ožujka (srijed... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
806

USKRŠNJI SAJAM U PREKOPAKRI Zabavno poslijepodne u duhu Uskrsa

Dani pred Uskrs u Prekopakri uobičajeno su vrijeme kad se, prvenstveno za one najmlađe, organizira Uskršnji sajam. Niti ove godine članice udruge „Hrvatska žena“ iz Prekopakre nisu iznevjerile tradici... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
1325

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA PAKRAC – Koncertom proslavljen Dan škole

Svečanim koncertom, koji je sinoć u potpunosti ispunio gradsku vijećnicu, Osnovna Glazbena Škola proslavila je svoj 22. rođendan. Ravnateljica Alfreda Petani Grafina na samom počeku koncerta pozdravil... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
713

ODOBREN PROJEKT GRADU PAKRACU Za obnovu trga 7,5 milijuna kuna!

Gradu Pakracu je odobren projekt „Urbanističko – arhitektonsko rješenje središnjeg gradskog trga – glavni trg i pješačka ulica“ koji su izradili LRA Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. i Grad Pakrac vri... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
881

POVIJESNO DRUŠTVO PAKRAC – LIPIK Predstavljen jubilarni 10. Zbornik i udžbenik zavičajne povijesti

U Gradskoj knjižnici jučer je u večernjim satima Povijesno društvo Pakrac – Lipik pred tridesetak zaljubljenika u povijest predstavilo svoj 10. jubilarni Zbornik, a predstavljen je i najnoviji udžbeni... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
744

DANAS U PRODAJI Novi broj “Pakračkog lista”

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 550. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: DAN GRADA PAKRACA: Brojni svečarski, k... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
687

OGŠ PAKRAC S dva koncerta obilježavaju svoj dan

S dva javna koncerta Osnovna glazbena škola Pakrac obilježit će Dan svoje ustanove. Prvi od njih, na kojima će nastupiti učenici, bit će održan danas (petak) u gradskoj vijećnici s početkom u 19 sati.... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
691

ŽUPANIJA POZIVA Novčane potpore malim poljoprivrednicima

Požeški župan Alojz Tomašević (vidljivo na internet stranicama Županije i Grada Pakraca) uputio je Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi županije. Potpore su razvrstane u šest mjera i mogu iz... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
752

KOMUNALNI REDAR POZIVA Uredite i očistite svoje parcele

Vlasnici ili korisnici građevinskog, neizgrađenog građevinskog i poljoprivrednog zemljišta dužni su u roku 45 dana (počevši od 3. travnja) urediti zapuštene površine te ih redovito održavati (jedanput... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
838

IZVANNASTAVNE ŠKOLSKE AKTIVNOSTI Kviz, pripovijedanje bajki, pisanice

„Volim svoj grad“ naziv je kviza na kojem su sudjelovali učenici 5-ih razreda Osnovne škole braće Radić koji je održan 19. ožujka u Gradskom muzeju. Učenici su u formi televizijskog kviza propitivani ... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
866

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Obilježili mjesec hrvatskog jezika

Nizom edukativnih i promotivnih aktivnosti tijekom veljače i ožujka u Srednjoj školi Pakrac učenici i profesori su proveli akciju „Mjesec hrvatskog jezika“. Ova akcija se provodi u SŠ Pakrac po četvrt... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
700

ZAKLADA „SLAGALICA“ Preko radionice do konkretnih novaca

Zaklada Slagalica i Grad Pakrac pozivaju sve zainteresirane građane na predstavljanje programa „Aktivni u zajednici“ koje će biti održano 22. ožujka u 16 sati u prostorijama gradske vijećnice u kuriji... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1504

BOLNICA PAKRAC Odjel pedijatrije dobio čitateljski kutak

  Na odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana otvoren je prijepodne čitateljski kutak kako bi se malim bolesnicima kojima je nužan ostanak u bolnici radi lij pročitaj..

Sport
Pakrački List
997

KUGLANJE Dan Grada okupio sve pakračke kuglače

Kuglači KK Pakraca pobjednici su prvog turnira organiziranog u povodu Dana Grada koji se je uz sudjelovanje sva četiri pakračka kuglačka kluba održan sinoć na pakračkoj kuglani. U sustavu natjecanja s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
892

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PAKRAC Pakračkom napretku brojne pohvale gostiju

Tijekom prošle godine na području Grada Pakraca je  ugovoreno je ili izvršeno projekata u vrijednosti oko 385 milijuna kuna, istaknula je gradonačelnica Anamarija Blažević na današnjoj svečanoj sjedni... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 94