Virtualni arhiv Pakračkog lista

Veljača 2020

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 70 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Udruge
Pakrački List
760

SKUPŠTINA UDRUGE PČELARA Najlošija pčelarska godina

Lanjska godina je za pčelare bila najlošija desetljeće unazad. Razlog su obilne kiše u fazi cvjetanja biljaka pa su pčelari u vrijeme cvjetanja bagrema, umjesto da sakupljaju med, morali prihranjivati... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
864

DJEČJI VRTIĆ „MASLAČAK“ OPG Jareš u posjetu vrtiću

Približiti djeci zdrave prehrambene navike i upoznati ih sa načinom proizvodnje domaćih proizvoda bio je cilj posjeta članova OPG Jareš pakračkom vrtiću. Jučerašnja prezentacija nastavak je uspješne s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1040

[foto] "CROATIO IZ DUŠE TE LJUBIM" Na premijernom festivalu pobijedila Natea Perinović

Devet učenika Osnovne škole braće Radić iz Pakraca te jedan iz 5. osnovne bjelovarske škole pjevalo je najpopularnije hrvatske pjesme s temom ljubavi prema Domovini na 1. Dječjem festivalu domoljubne ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
819

1. PLANINARSKI FILMSKI FESTIVAL Svjedočanstva pakračkih planinara objedinjena u filmu

Promocijom polusatnog filma „7 dana Durmitora“ te projekcijom još dva filma o izletima planinara PD Psunj na Mosor i Zagoru, 27. veljače je u pakračkoj gradskoj vijećnici, u nazočnosti pedesetak člano... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
709

OBAVIJEST VOZAČIMA ZA PONEDJELJAK Ne parkirajte u Radićevu i na Tržnicu

Zbog svečanog programa obilježavanja 29. godišnjice početka Domovinskog rata, obavještavaju se svi sudionici u prometu da tijekom prijepodneva neće biti dozvoljeno parkiranje u ulici Braće Radić. Isto... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
809

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 573. broj Pakračkog lista. U novom broju možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: NEOBIČNA PROSVJETNA STATISTIKA ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
966

MUZEJ GRADA PAKRACA Izložba krivotvorenih umjetnina

"Mi smo jedini Muzej koji se hvali krivotvorinama" rekla je sinoć voditeljica Muzeja policije Helena Jelinek na otvorenju izložbe naziva "Ljepota lažnog sjaja", postavljene u Muzeju grada Pakraca povo pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
739

[PROMO] "ZAŽELI I TI BITI JEDNA OD NJIH" LIPIK Mirjana Zorbas (58): "Moja Jasna se naradi više nego u nekoj firmi"

Zadovoljstvo projektom „Zaželi i ti biti jedna od njih“ iskazuju brojni korisnici programa tijekom kojeg je zaposleno 20 osoba na poslovima pružanja pomoći i podrške osobama starije životne dobi, osob... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1229

OŠ BRAĆE RADIĆ PAKRAC Tribina o obrtništvu i predavanje o poduzetništvu

Kako postati obrtnik, kako se od obrta živi, koliko se i u kojem zanatu najviše može zaraditi te gdje mogu nastaviti školovanje za određena zanimanja, bila su samo neka od pitanja sedamdesetak učenika... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1141

KOLAJNA LJUBAVI Pakrački srednjoškolci stipendiraju školovanje dječaku u Tanzaniji

Navršila se sedma godina kako se pakračka srednja škola pridružila udruzi „Kolajna ljubavi“, te putem projekta „Kumstvo“ sudjeluje u stipendiranju školovanja djece u Tanzaniji. Kako nam je rekla Anita... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
800

KPD SLOGA Novi projekt za mlade Pakračane

KPD „Sloga“ Pakrac potpisala je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata usmjerenog mladima s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrijednost projekt... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
755

SINOĆ U GRADSKOJ KNJIŽNICI Predavanjem počelo obilježavanje događaja iz 1991. godine

Tri aspekta događanja iz 1. i 2. ožujka 1991. godine u Pakracu, koji su još uvijek neslužbeno označeni kao početak Domovinskog rata u RH, predstavio je sinoć u Gradskoj knjižnici profesor povijesti St... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

OBILJEŽAVANJA POČETKA DOMOVINSKOG RATA Danas predavanje u Gradskoj knjižnici

„Kako je počeo Domovinski rat u Republici Hrvatskoj“ tema je predavanja koje će večeras s početkom u 18 sati održati profesor povijesti Stjepan Benković u Gradskoj knjižnici. To je ujedno i prva aktiv... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
738

PREDOSTROŽNOSTI ZBOG KORONAVIRUSA Maski u Pakracu više nema

Na Požeško-slavonskoj županiji do 25. veljače je ove zime u Zavod za javno zdravstvo prijavljeno tek 225 slučaja oboljelih od klasične gripe od kojih je 22 na pakračko-lipičkom području. Ovakvo stanje... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
717

IZBOR NAJBOLJEG SPORTAŠA GRADA Za tri priznanja 14 kandidata

Završen je postupak kandidiranja za najboljeg sportaša, mladog sportaša i sportskog djelatnika koji od 1992. godine provodi „Pakrački list“, unazad pet godina u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
789

OGŠ PAKRAC Koncert pod maskama

Maske i maškare su bile tema sinoćnjeg koncerta Osnovne glazbene škole Pakrac održanom u vijećnici kurije Janković. Na „Koncertu pod maskama“, na kojem je nastupilo pedesetak učenika s prikladnim prog... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
889

MAŠKARE Maskirana povorka prošetala gradom

Maskirana povorka malih maškara, koju je činilo oko tristo pakračkih osnovnoškolaca nižih razreda matične škole kao i više od stotinjak mališana iz matičnog i područnih vrtića iz Prekopakre i Kalvarij... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
690

GD HCK PAKRAC Prikupljeno 114 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Zavod za transfuzijsku medicinu jučer je provelo prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Darivanje se održalo u prostorijama Crvenog križa u Pakracu... pročitaj..

Sport
Pakrački List
794

BRIDŽ TURNIR Pobjednici Siščani, Pakračani do njih

Siščani Milan Đukić i Zlatko Unetić pobjednici su 14. turnira u bridžu Kup za banovac Grada Pakraca što je ovog vikenda u organizaciji Bridž kluba Pakrac održan u našem gradu. Oni su na taj način u ko... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1392

ODBOJKA (Ž) & RUKOMET Mladim odbojkašicama bronce, rukometaši izgubili u Bošnjacima

U Bjelovaru je 15. veljače održana završnica Prvenstva Odbojkaškog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije za mlađe dobne skupine. Ligu mini-odbojke činile su ekipe ŽOK Bjelovar, OK Daruvar i OK Lipa V... pročitaj..

Sport
Pakrački List
758

KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac i Papuk u utrci za drugu ligu

Novim pobjedama kuglači Slavonskog banovca i Papuka i nakon 14. kola nastavljaju utrku za prvaka 3. HKL i plasman u viši rang, a tko će biti bliži tom cilju bit će možda jasnije nakon idućeg vikenda j... pročitaj..

Sport
Pakrački List
929

SKUPŠTINA NK „SLAVONIJA“ Zvonko Martinović novi predsjednik

Zvonko Martinović je novi predsjednik Nogometnog kluba „Slavonija“ iz Prekopakre. Odlučili su to njegovi članovi na skupštini što je jučer održana u klupskim prostorijama na Matkovcu. On je na toj duž... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
783

NOVA UDRUGA Organizirali se zatočenici logora Bučje

Četrnaest bivših zatočenika logora Bučje u subotu je osnovalo Udrugu logoraša srpskog koncentracijskog logora „Bučje“ Požeško-slavonske županije. Za predsjednika je izabran Josip Cah, za zamjenika Jos... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1417

5. MEMORIJAL "DINO PLAŽANIN" Domaće djevojčice u finalu bolje od Dervente

Pobjedom domaće ekipe ŽRK „Lipik – ŠR LiPa“ završen je 5. memorijalni turnir „Dino Plažanin“ odigran 22. veljače u pakračkoj sportskoj dvorani u spomen na prerano preminulog, mladog pakračkog rukometa... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
691

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE Dvoje našlo posao u inozemstvu

U siječnju je, iz evidencije pakračkog Zavoda za zapošljavanje, posao dobilo 36 osoba što je petero više nego u prosincu, ali 19 manje nego lanjskog siječnja. Po prvi put nakon približno pola godine i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
991

PLESNI KLUB DOLCE Uspješan vikend u Požegi

Požega je ovog vikenda bila domaćin plesnog natjecanje Dance World Cup -DWC (A razina natjecanja) i Cro Dance Challenge -CDC (B razina natjecanja)  na kojem su sa šest koreografija nastupile i plesači... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
685

DARIVANJE KRVI U ponedjeljak prva ovogodišnja akcija

Prva od četiri redovne godišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu bit će održana  u ponedjeljak 24. v... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
684

NOVI DOKUMENT GRADSKE UPRAVE Proračun u malom

Na službenoj gradskoj stranici po prvi put je objavljen dokument „Proračun u malom“. Na deset digitalnih stranica Vinko Pečanić, voditelj odjela za financije gradske uprave, jednostavnim jezikom pojaš... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
734

NOVI ROMAN DANIJELA ŠPELIĆA Krimić inspiriran lokalnom ubojstvom

Početkom veljače, na zadovoljstvo svih ljubitelja knjige, svijetlo dana ugledao je novi roman pakračkog autora Danijela Špelića. Kako doznajemo od autora, roman pod nazivom „Nestala“ je krimić i poput... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
696

U UTORAK Tradicionalna maskirana povorka

Tradicionalna maskirana povorka malih veselih maškara, koju organizira Turistička zajednica Grada Pakraca i Grad Pakrac, ove godine će proći gradom u utorak 25. veljače. Povorka će krenuti u 9,15 sati... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 70