banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Studeni 2022

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 71 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Kultura
Iva Širac
1257

REZULTATI ISTRAŽIVANJA STAROG GRADA PAKRACA Otkrivena srednjovjekovna fortifikacijska građevina

Arheološko istraživanje Starog grada Pakraca koje je ove godine trajalo od lipnja do listopada prošireno je na sjeverni dio sonde te dijelom i na dio uz zidove gotičke crkve što je obuhvaćalo površi pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1299

PROJEKT „ŽENA SPRETNA, STAROST SRETNA“ 30 zaposlenica potpisalo ugovore, od sutra kod svojih korisnika

Potpisivanjem ugovora u pakračkoj gradskoj vijećnici između Grada Pakraca kao poslodavca i 30 žena odabranih za rad s krajnjim korisnicima danas je započeo praktični dio projekta „Žena spretna, star pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1012

DO KRAJA GODINE Brži i jeftiniji internet

Polovinom studenog počeli su u Pakracu radovi na izradi optičke mreže koju provodi tvrtka Pro-PING iz Pitomače, ovlašteni pružatelj internetskih usluga (Internet Service Provider) koja će omogu pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1041

GODIŠNJE TURISTIČKE NAGRADE Sajmu Slavonski banovac nagrada Simply the best

Sajam Slavonski banovac jedan je od dobitnika ovogodišnje tradicionalne nagrade Simply the best koji je nagrađen u kategoriji manifestacija. Ovu nagradu koju već tradicionalno dodjeljuju UHPA - Udru pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1140

NA POSLJEDNOJ OVOGODIŠNJOJ AKCIJI DARIVANJA KRVI Podijeljene zahvalnice i jubilarna priznanja darivateljima

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu jučer je u prostoru Vatrogasnog doma u Lipiku održana četvrta i posljednja ovogodišnja akcija dobrov pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1657

ČETIRI GODINE PROVOĐENJA PROJEKTA „ZAŽELI“ U PAKRACU Brojne koristi za korisnike i zaposlene žene

Iako ukupnim iznosom ostvarenih sredstava nije među najvećim i najvažnijim EU projektima koji su se provodili u Hrvatskoj, projekt „Zaželi“ uvjerljivo je najpopularniji i socijalno najjači projekt k pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
804

(PROMO) BLAGDANI KOJI SE PAMTE Uskoro započinje čarobni Advent podno Papuka

Uskoro započinje čarobno blagdansko vrijeme u TZ Zlatnom Papuku i Zlatnoj Slavoniji tijekom kojeg će netaknuta priroda najljepše slavonske planine zasjati tisućama lampica i na mjesec dana postati m pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
870

ZAVRŠNICA JESENI 2. HRL ISTOK Napokon pobjeda! U posljednjem kolu pala Nova Gradiška

Domaćom pobjedom 31:24 protiv Nove Gradiške u posljednjoj utakmici jesenskog dijela 2. HRL Istok rukometaši LiPe su zaključili polusezonu na pretposljednjem 9. mjestu s 4 osvojena boda, ostavivši iz pročitaj..

Kultura
Pakrački List
770

HRVATSKI DOM Gostuje Teatar Exit s predstavom „Shakers“

Predstava „Shakers“ Teatra Exit iz Zagreba gostovat će 30. studenog s početkom u 18 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman čime će završiti ovogodišnja pakračka kazališna sezona. Predstava Šejkeri pročitaj..

Sport
Darko Baronica
939

KUGLAČKA PRVENSTVA Novi bodovi u 1. i 3. ligi

Odličnim kuglanjem uz prosječno srušenih 571 čunj kuglači Pakrac-Papuka u subotu su u 10. kolu 1.B HKL na svojoj kuglani pobijedili Zrinski-Pivovaru iz Osijeka s uvjerljivih 7:1. Odličan je bio Robe pročitaj..

Udruge
Darko Baronica
644

SKUPŠTINA UHPB PAKRACA I LIPIKA Europskim sredstvima povećan rad i proračun 

Zbog epidemioloških mjera Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika je značajne obljetnice iz Domovinskog rata u 2021. godini, ali i neke druge svoje programe, obilježila ili s manjim oku pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1648

ADVENT U PAKRACU Na trgu zapaljena prva adventska svijeća

Paljenjem prve adventske svijeće na središnjem gradskom Trgu bana Jelačića započeo je ovogodišnji program Adventa u Pakracu. Okupljenim građanima kratko se obratila gradonačelnica Anamarija Blažević pročitaj..

Kultura
Iva Širac
731

STARI GRAD PAKRAC Predavanje o rezultatima arheoloških istraživanja u ovoj godini

Pakračka arheološka ekipa pod vodstvom arheologa Krešimira Vaceka istraživala je lokalitet Starog grada Pakraca od lipnja pa sve do listopada kada su i istraženi dijelovi pronađene arhitekture pročitaj..

Kultura
Iva Širac
940

OTVORENA IZLOŽBA „VATROSLAV LISINSKI“ Novi pogled na lik i djelo našeg najvećeg skladatelja

„Izložba “Vatroslav Lisinski” do sada je obišla  mnoge  gradove u Hrvatskoj, a osmišljena je povodom 200. obljetnice skladateljeva rođe­nja. Pakrac ima čast biti 12. grad u kojem će g pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
959

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 606. broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo: Ništa nije vječno, osim poskupljenja Od ožujka 2020. godine ovo je prvi broj našeg Lista u kojem nemamo pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1541

SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA PAKRACA: Jasmin Ramić novi tajnik

  Nakon što je u srpnju ove godine, nakon isteka mandata Sadmiru Delihodžiću, za novog predsjednika Sportske zajednice Grada Pakraca izabran Mario Lopar, od 1. studenog SZGP ima i novog profes pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
912

TZ PAKRAC POZIVA IZLAGAČE Prijavite se na Božićni sajam

Turistička zajednica Grada Pakraca poziva zainteresirane da se prijave za izlaganje i/ili prodaju svojih proizvoda, radova i usluga na Božićnom sajmu u Pakracu koji će biti održan  na gradskoj pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
578

ZAPOŠLJAVANJE I NEZAPOSLENOST Obrazovna struktura nezaposlenih se povećava

Posljednjeg dana listopada na pakračkom Zavodu za zapošljavanje bilo je evidentirano 397 nezaposlenih osoba što je za  jednu osobu manje nego mjesec dana ranije te četiri više nego lanjskog lis pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
830

ZAJEDNICA ŽENA KATARINA ZRINSKI Prigodnim predavanjem obilježile Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Nasilje nad ženama najrašireniji je oblik ugrožavanja temeljnih ljudskih prava (pravo na život, pravo na privatnost i obiteljski život, pravo na zaštitu dostojanstva, pravo na dom, pravo na slo pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
885

GRAĐEVINSKI RADOVI Tehničkim pregledima zaključuje se sezona 

Dovršetkom projekta aglomeracije, ali i ulaskom u zimsko razdoblje smanjuje se građevinska aktivnost na našim ulicama. No u drugoj polovini studenog ponovo je, već po tko zna koji put unazad nekolik pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1290

ZAPOČINJE "ADVENT U PAKRACU" Raznolika predblagdanska događanja

Adventskom radionicom za odrasle u Gradskoj knjižnici Pakrac koja će biti održana 25. studenog u 17 sati započinje ovogodišnji „Advent u Pakracu“ koji će stanovnicima Pakraca i svim ostalim posjetit pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1477

POLICIJA Mladi Daruvarčanin krao po Pakracu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje kojim su otkrili počinitelja više krađa koji su se dogodile tijekom ove godine u Pakracu i okolici. Radi njih za kazneno djelo „Teška pročitaj..

Vijesti
Iva Širac
1198

PROJEKT „MAGISTRALA RATNOG ZLOČINA“ Počelo snimanje dokumentarca o logoru Bučje

U Muzeju vojne i ratne povijesti u Pakracu jučer je počelo snimanje dokumentarnog filma „Magistrala ratnog zločina - Logor Bučje“ u produkciji splitsko-dalmatinske podružnice Hrvatskog društva logor pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
924

GRAD PAKRAC Umirovljenicima 150 kuna božićnice

Grad Pakrac će umirovljenicima isplatiti božićnice u iznosu od 150 kuna odnosno 19,91 EUR po fiksnom tečaju umirovljenicima koji imaju mjesečnu mirovinu manju od 1.700,00 kuna te prebivalište i pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
550

GD HCK PAKRAC Akcija prikupljanja krvi 28. studenog u Lipiku

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac poziva sve dobrovoljne darivatelje da se odazovu 4. i zadnjoj ovogodišnjoj u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja će biti održana u ponedjeljak, 28. pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
908

DVORANSKI SPORTOVI Odbojkašice nastavile pobjednički niz, rukometaši izgubili u Sl. Brodu

Odbojkašice Volley LiPe pobijedile su u 5. kolu 3. HOL Sjever na gostovanju u Križevcima 3:0 (3:25, 17:25, 13:25), te su s novim bodovima ostale na vrhu prvenstvene ljestvice s maksimalnim učinkom. pročitaj..

Kultura
Iva Širac
809

OGŠ PAKRAC I MUZEJ GRADA PAKRACA Izložba o Vatroslavu Lisinskom

U četvrtak 24. studenoga u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba o jednom od najvećih hrvatskih skladatelja, Vatroslavu Lisi pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1468

RAZMINIRANJE Požeško-slavonska županija od danas i službeno bez mina

Od danas Požeško-slavonska županije je i službeno županija bez minsko sumnjivih područja. Dopredsjednik Vlade i ministar MUP-a Davor Božinović je o tome prijepodne u Pakracu uručio županici Antoniji pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1018

POJEDINAČNA KUGLAČKA PRVENSTVA: N. Kalvi treći junior u državi, R. De Zan na seniorsko

Niko Kalvi, mladi kuglač Pakrac-Papuka ovog vikenda je u Delnicama osvojio treće mjesto za pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore (mlađe od 18 godina). U dva bacanja po 120 hitaca on je sr pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
737

1. ŽNL: Obriježani jesen zaključili pobjedom, Dobrovac bodom

Croatia iz Donje Obriježi je u odličnoj utakmici 13. kola 1. ŽNL na domaćem terenu savladala Kaptol s 4:3. Ovim trijumfom pobjegli su s dna tablice i napredovali do 12. mjesta gdje će i prezimiti. U pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 71
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić