Virtualni arhiv Pakračkog lista

Studeni 2018

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 95 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
708

HUMANITARNI KONCERT Duhovna glazba za pomoć u kupovini lijeka

Humanitarni koncert za  našeg sugrađana Denisa Majora koji boluje od Huntingtonove horee, nasljedne bolesti koja pogađa ljude srednje životne dobi,  održat će se u sutra 1. prosinca u Baptističkoj crk... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
820

KONCERT U OGŠ PAKRAC Ugodna glazbena večer uz Dunju i „Monochromiu“

Pokoje mjesto viška u publici možda i ne bi bilo na odmet na sinoć održanom koncertu komornog sastava Kvartet flauta „Monochromia“ sastavljenog od studentica zagrebačke Muzičke akademije. Osim neospor... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
779

PROJEKT RURALNI RAZVOJ: LAG dijeli novce, kandidata nema

Nakon pola godine od raspisivanja natječaja za sredstva iz Programa ruralnog razvoja „Ulaganje u rast i diverzifikaciju malih poljoprivrednih gospodarstava" Upravni odbor LAG-a "Zeleni trokut" je doni... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
707

SKUPŠTINA KPD "SLOGA" Kroz projekte u kulturi najviše posvećeni djeci i mladima

Provedba programa plesne, kino, glumačke i glazbene sekcije te projekata s fokusom na kulturu i umjetnost, hrvatski jezik, povijest i baštinu, poticanje djece i mladih na aktivno sudjelovanje u društv... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
673

DJEČJI VRTIĆ Djeci podijeljene slikovnice

Oko 500 slikovnica „Ja sam mali poduzetnik“ bit će podijeljeni narednih dana  svim polaznicima Dječjeg vrtića „Maslačak“ i učenicima nižih razreda Osnovne škole braća Radić. Prvi dio te pošiljke grado... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
703

U DVORIŠTU KURIJE JANKOVIĆ Postavljena mini knjižnica

Simboličnim okupljanjem učenika, djelatnika Gradske knjižnice, Muzeja i sugrađana koji su sudjelovali u projektu uličnih knjižnica u dvorištu kurije Janković sinoć je otvorena obnovljena mini ulična k... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
745

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA PAKRAC Nastupio mladi klarinetist Branimir Norac

Mladi glazbeni umjetnik, klarinetist Branimir Norac, nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac koja je ovaj večernji program organizirala u suradnji s Ministarstvom kulture.... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
873

GD HCK PAKRAC – ZAHVALNICE DDK: Željko Varat "Krv sam dao stotinu puta i neću stati"

"S davanjem krvi započeo sam davne 1977. godine u tadašnjoj JNA. Tada je to značilo nekoliko slobodnih dana i to se nije propuštalo. Kasnije sam u svemu prepoznao i onu humanu notu i nastavio sam, dod pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
756

ADVENT U PAKRACU I ovog prosinca brojni, zanimljivi blagdanski sadržaji

Pakrac će i ovog prosinca, tradicionalno, obilovati raznim događanjima kojima će građanima biti uključeni u predblagdansko vrijeme Božića. „Svjećice u došašću“ Prve nedjelje došašća 2. prosinca na Trg... pročitaj..

Sport
Pakrački List
812

SELEKCIJA HNS-a U SPLITU Iz naše županije pozvani samo Pakračani

Luka Majstorović i Stjepan Dietzman, mladi nogometaši iz Pakraca predstavljali su matični klub Hajduk u sklopu selekcije Nogometnog saveza Osijek na jesenskom selektivnom turniru nogometnih središta H... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
730

PAKRAČKI MUZEJ POZIVA SUGRAĐANE Prikupljanje građe za izložbu o školstvu

Muzej grada Pakraca u suradnji s Osnovnom školom braće Radića Pakrac organizira izložbu povodom 140 godina otvorenja stare osnovne škole ( 1878.)  i 50 godina od otvorenja nove osnovnoškolske zgrade (... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
745

VIŠNJA KLOBUČAR, RAVNATELJICA DJEČJEG VRTIĆA "MASLAČAK" Novim uslugama ravnopravni smo velikim gradovima

Na Dječjem vrtiću „Maslačak“ prije godinu i pol završen je veliki građevinski zahvat energetske obnove, a nedavno su dobili i znatna sredstva za produljenje rada vrtića, kao i za novo zapošljavanje st... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
814

SKLONIŠTE  ZA ŽIVOTINJE BUČJE Ponovo udomljavanje u Njemačkoj

U skloništu za životinje na Bučju u vlasništvu Veterinarske stanice Pakrac trenutno udomljavanje čeka 28 pasa, a dvoje koji su stigli nekidan još je u desetodnevnoj karanteni. Pasa bi bilo znatno više... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
716

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE Veliki interes građana

U Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije trenutno nema cjepiva protiv gripe. Sve 5552 doze koje su u Zavod došle početkom studenog su ili raspodijeljene kod ambulanti obiteljske medicine... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

MK PAKRAC-LIPIK Vozačima nagrade, klubu priznanja za kvalitetan rad

U subotu, 24. studenog u Malinu kraj Oriovca održana je svečana dodjela nagrada najboljima po završetku motocross i supercross sezone. Nagrade su dodijeljene u kategorijama vozača, timova i klubova. M... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
685

BOŽIĆNI SAJAM Poziv za sudjelovanje na sajmu i uređenje izloga

Ovogodišnji Božićni sajam bit će održan 21. prosinca (petak) u dvorištu kurije Janković s početkom u 16 sati. Iz Turističke zajednice Grada Pakraca pozivaju sve zainteresirane izlagače koji žele sudje... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1087

ANDREA I MARKO KRIVAČIĆ: Još ćete se dugo sladiti medom Krivačićevih pčela

„I danas, kad u svom pčelinjaku naiđem na kakav problem, prvo krenem njega nazvati…“, započinje svoju priču Marko Krivačić, vlasnik OPG-a Krivačić, o pčelarskom odrastanju uz oca Dragu, naširoko pozna... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
778

OGŠ PAKRAC Dva koncerta u dva dana

U Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac za ljubitelje klasične glazbe 28. i 29. studenog bit će održana dva koncerta na kojima će gostovati mladi hrvatski glazbenici koje pakračka glazbena škola organizira ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
743

RETROVIZOR: STUDENI 2008.GODINE Godina svjetske krize, a kod nas je nekako išlo…

Znamo, jel tako, da godina za godinom lete, pa se stoga i nije tako teško prisjetiti nekih stvari koje su nas okupirale i o čemu su naši novinari pisali prije 10 godina. Na prvu to izgleda ozbiljan vr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
703

PCP PAKRAC Poziv na radionicu o poreznom kontrolingu

Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. u sklopu projekta „ Korisnička podrška PCP-a“, financiranog bespovratnim sredstvima Europske unije i Europskog fonda za regionalni razvoj ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
692

FORUM ŽENA SDP PAKRAC Obilježile Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Forum žena SDP-a Pakrac obilježio je jučer Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama šetnjom gradom s crnim balonima želeći podsjetiti na sve žene koje su bile i jesu žrtve nasilja. Kako je rekl... pročitaj..

Sport
Pakrački List
739

ZAPOČELA DVORANSKA SEZONA (U12 i U14) Hajdukovci odlično startali u Petici

Pakračka sportska dvorana ovog je vikenda bila mjesto odigravanja prvog natjecateljskog dana ovogodišnjeg izdanja Petice – tradicionalnog malonogometnog turnira za mlađe dobne uzraste koje se godinama... pročitaj..

Sport
Pakrački List
755

LIPA – ĐAKOVO 2 29:29 Odličnih petnaestak minuta dovoljni za bod

Ljubitelji rukometa u Pakracu ove su subote mogli uživati u odličnoj i, do posljednjeg sučevog zvižduka neizvjesnoj, utakmici 10. kola 3. HRL Istok između LiPe i Đakova 2 koja je završila bez pobjedni... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
739

SKUPŠTINA UDRUGE INVALIDA RADA Zlatko Pečanić novi predsjednik

Izbor predsjednika bila je najvažnija i najteže odrađena točka skupštine Udruge invalida rada Pakrac-Lipik koja je prijepodne održana u njihovim prostorijama u Cesarčevoj ulici u Pakracu. Skupština je... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
885

VOLONTERI ZASUKALI RUKAVE Uskoro park za pse u Pakracu

Današnjom volonterskom akcijom djelatnika Osnovne glazbene škole Pakrac i članova pakračkog Kluba mladih Aurora uskoro se privode kraju radovi na izgradnji budućeg parka za pse veličine oko 600 četvor... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
763

PREDAVANJE ZDENKA SAMARŽIJE Srednjovjekovna povijest na drugačiji način

„Kako se grijalo, kuhalo, plakalo, kupalo i kakalo u srednjovjekovnim utvrdama i samostanima“ naziv je vrlo zanimljivog predavanja uglednog povjesničara i publiciste Zdenka Samaržije koje je održano s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
733

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 558. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: JESEN OBILJEŽENA GRAĐEVINSKIM RADOVIMA... pročitaj..

Sport
Pakrački List
735

NOVO NATJECANJE ZA MLADE KUGLAČE Regionalne lige u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji

Kuglački entuzijasti iz Pakraca i okolnih gradova osmislili su i pokrenuli ove jeseni novi sustav natjecanja za mlade kuglačice i kuglače koji će se provoditi kroz kategorije mlađi od 14 godina i mlađ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
748

RAZGOVOR: NIKOLA IVANOVIĆ, DOGRADONAČELNIK PAKRACA Osim u komunalije, važno je ulagati i u ljude

Vlada RH krajem srpnja usvojila je „Program za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ koji podrazumijeva područja n... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
809

U SREDIŠTU PAKRACA Pas koji nije kućni ljubimac

Čitatelj koji je želio ostati anoniman poslao nam je fotografije iz užeg središta Pakraca koja prikazuje psa u dvorištu svezanog na jako kratkom lancu koji pri tome nema nikakvu zaštitu u vidu krova i... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 95