Virtualni arhiv Pakračkog lista

Listopad 2021

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 89 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Dinko Kliček
2575

OSLIKAN ZID STAROG ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA "Dobro došli u Pakrac" na novi, moderniji način

Donedavno oronuli sjeverni dio fasade starog željezničkog kolodvora u Pakracu od subote je uljepšan novim, profesionalno oslikanim grafitom dobrodošlice u grad. Rezultat je to mini projekta „Urbana pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1290

HAJDUK - PAPUK 4:3 / Umalo prosuli već upisane bodove, stvar eurogolom spasio Petrović!

Igrom za zaborav Hajduk je u 11. kolu MŽNL Brod/Požega došao do bodova pobjedom 4:3 protiv Papuka iz Velike. Protiv osrednjeg suparnika Hajduk je u utakmicu ušao mlako, gosti su u prvih dvadesetak pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1136

POVODOM BLAGDANA SVIH SVETIH Gradsko izaslanstvo odalo počast

Izaslanstvo Grada Pakraca na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević i Miroslavom Ivančićem, predsjednikom Gradskog vijeća, zajedno s vijećnicima, predstavnicima gradske uprave, kao i članov pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1073

PAKRAČKA ŽUPA: Raspored blagoslova groblja

Pakrački župnik Jozo Zorić nam je dostavio raspored blagoslova groblja i ostalih aktivnosti u pakračkoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije vezanih uz blagdan Svih Svetih i Dušnog dana.  U p pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
4690

MLADI PAKRAČKI PAR UZGAJA JAPANSKE PSE Danas uzgajamo Akite, u budućnosti želimo otvoriti hotel za pse!

  Sjećate li se filma snimljenog po istinitoj priči iz 2009. godine o lojalnom psu imena Hachiko? Režiran je od izvjesnog Šveđanina, a u glavnoj ulozi pojavljuje se jedan od najboljih američkih pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1287

DANAS U PRODAJI: Novi broj Pakračkog lista 

Na našim prodajnim mjestima u poslijepodnevnim satima u Pakracu i Lipiku moći ćete kupiti novi, 593. broj Pakračkog lista. U novom broju Lista možete pročitati: Poučni promo tekstovi U ovom broju pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1804

KORONAVIRUS: Lokalno broj oboljelih ovog tjedna udvostručen

Na posljednjem testiranju na prisutnost koronavirusa obavljenom u našoj županiji jučer od 327 uzoraka bilo ih je čak 93 pozitivnih (28,4%) što je nakon 29. travnja kada ih je bilo 98 pozitivnih i 43 pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1271

OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA 76. BATALJUNA Prisutni u svim obrambenim i oslobodilačkim akcijama na ovom području

Polaganjem vijenaca u aleji poginulih branitelja na groblju u Lipiku i Pakracu te kod spomenika poginulim braniteljima na glavnom pakračkom trgu izaslanstva ova dva grada i njihovih udruga proistekl pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1022

VELIKI BANOVAC Asfaltiran pristup mrtvačnici

Ovog tjedna Autoprijevoznik Vlado Amić asfaltirao je prilazni put mrtvačnici na groblju u Velikom Banovcu koje zajednički koriste s mještanima Gornje Obriježi. Asfaltiranje pristupa u dužini od 20-a pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1129

[PROMO] PROJEKT „NISMO SAMI“ Pakračka bolnica u potpunosti prilagođena slijepim osobama

„Bolnica Pakrac želi svojim radom biti na raspolaganju svim pacijentima te svakodnevno radi na poboljšanju kvalitete i dostupnosti zdravstvene skrbi. Čast nam je i zadovoljstvo biti partnerom na pro pročitaj..

Prosvjeta
Silvia Feltrin
1540

NAGRAĐENE UČITELJICE D. NAMJESNIK I L. SKALNIK: Najvažnije je probuditi želju za učenjem

Učiteljice pakračke Osnovne škole braće Radića Dubravka Namjesnik i Lejla Skalnik jedne su od 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo p pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
960

[PROMO] PROJEKT „REVITALIZACIJA DRUŠTVENOG CENTRA PAKRAC“ Radionice „Sigurnost na internetu“

U sklopu provedbe projekta  „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ održane su tri od ukupno 12 radionica na temu „Sigurnost na internetu“.  Internet je značajan izvor korisnih informac pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1080

IZBORNA SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE HVIDR-E Stipanu Grgiću još jedan predsjednički mandat

„Prilikom obilježavanja važnih datuma iz Domovinskog rata mi evociramo naša stradanja, ali i naše pobjede, jer u ovom dijelu Lijepe naše imamo što slaviti. Mi smo u ratu pobijedili, prvenstveno zahv pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1503

KORONAVIRUS: Statistika epidemije konstantna

Sutra (četvrtak) će timovi Doma Zdravlja i HZJZ nastaviti s cijepljenjem u prostorijama NK Hajduka na gradskom stadionu. Od 9 do 11 sati zainteresirani građani će se moći cijepiti prvom, drugom ili pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1418

DANI VJERE I KULTURE U ŽUPI PAKRAC Tribina o dr. Šreteru

Tribina na temu „Dr. Ivan Šreter i dr. Rene  Mataušek, hrvatski jezični mučenici“ održana je sinoć u vijećnici kurije Janković. Tribinu je u sklopu višednevne manifestacije „Dani vjere i kultur pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
983

[PROMO] „ZAJEDNO U DRUGU MLADOST“ / PETAK: Kulinarska radionica za umirovljenike

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“ u prostoru Crven pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
4027

DAMIR ŠPANČIĆ: Dr. Ivan Šreter je pokopan na groblju u Banja Luci

Damir Špančić, bivši pakrački gradonačelnik i saborski zastupnik tvrdi da je prema njegovim  informacijama dr. Ivan Šreter pokopan na groblju u Banja Luci.  Izjavio je to sinoć u vijećnici pročitaj..

PROMO ČLANAK
Silvia Feltrin
1382

[PROMO] ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „NISMO SAMI“ Olakšan život osobama s invaliditetom

„Ostvarili smo naš cilj projekta, unaprijedili smo socijalnu uključenost osoba s invaliditetom na lokalnom i regionalnom nivou, povećali njihovu kvalitetu života, a također, osnažili smo i educirali pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1087

[PROMO] PROJEKT "REVITALIZACIJA DRUŠTVENOG CENTRA PAKRAC" Sportska rekreacija i Vježbajmo zajedno

U sklopu provedbe projekta  „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ NK Hajduk Pakrac u novoopremljenoj teretani održava osam puta mjesečno aktivnosti unutar programa   Sportska rekr pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1250

RUKOMET 2. HRL / ODBOJKA (Ž) 3. NAC. LIGA Rukometašima prvi bod, odbojkašice uvjerljive protiv Koprivnice

Nakon tri uvodna poraza u 2. HRL Istok, rukometaši LiPe osvojili su prvi bod i to na gostovanju u Novoj Gradišci gdje su s domaćinom odigrali 28:28 (10:18). Prema izvještaju s utakmice, međutim, na pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
943

[PROMO] "ZAJEDNO U DRUGU MLADOST" / ČETVRTAK: Predavanje za umirovljenike na temu Alzheimerove bolesti

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“ u prostoru Matic pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
2145

SPORTSKI CENTAR Postavljen teniski balon

Ovog vikenda pakrački tenisači i izvođač radova, pakračka tvrtka „Arhiz“, podigli su teniski balon iznad jednog (istočnijeg) od dva postojeća teniska igrališta što će tenisačima omogućiti igranje te pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1122

KUGLAČKA PRVENSTVA Pobjede Banovca i Lipika

Momčadi Slavonskog banovca i Lipika 1974 ostvarili su pobjedu u nastavku kuglačkih prvenstava ovog vikenda. Unatoč solidnoj partiji Pakrac-Papuk je poražen u Belišću, dok je podbacila jedino prekopa pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
996

NOGOMET Poraz Hajduka u Vidovcima, Dobrovac lako protiv Čaglina

U 10. kolu MŽNL Hajduk je na gostovanju kod Dinama u Vidovcima poražen s čistih 3:0. Iako su većinu utakmice držali nulu, Hajduk nije izdržao i pao je u posljednjih dvadeset minuta susreta kad u raz pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1067

POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA Radionice za potencijalne korisnike Mjere 6  

Radionica za potencijalne korisnike Mjere 6 i druge dionike u Pakracu održat će se 27. listopada u dvorani za sastanke u Lokalnoj razvojnoj agenciji Poduzetnički centar Pakrac – Zona male privrede 5 pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1435

DAN DARIVATELJA KRVI: Ninoslav Lalić 50 puta darivao krv

„Dragi darivatelji krvi, ovim vam putem želimo zahvaliti na iskazanoj ljubavi i humanosti u ime svih kojima je darovana krv spasila život. Cijenimo vašu plemenitost i od srca vam čestitamo 25. listo pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
1246

[PROMO] "Žena ispred vremena" - uspješno završeni programi osposobljavanja

Žene, pripadnice ciljne skupine projekta Zaželi – faza II „Žena ispred vremena“ UP.02.1.1.13.0118, uspješno su završile odabrane programe osposobljavanja. Od ukupno 35 žena, 28 je pohađalo i uspješn pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1593

FILMSKI FESTIVAL Odličan uspjeh pakračkih osnovnoškolki

Filmska grupa Osnovne škole braće Radića pod mentorstvom profesorice likovne kulture Nikoline Zanetti osvojila je nagradu za najbolji igrani film u kategoriji do 15 godina na Dubrovnik film festival pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
973

[PROMO] „NISMO SAMI“ Održane edukacije u Okučanima, Novskoj i Daruvaru

Od mjeseca lipnja do sredine listopada, Udruga slijepih Pakrac – Lipik je provodila edukaciju šire zajednice o pristupu i komunikaciji sa slijepim osobama. “S obzirom kako udruga već 7 godina uspješ pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1378

ZA PAKRAČKI VRTIĆ I IGRALIŠTE: Dodatnih 300.000 državnih kuna

U pakrački gradski proračun još ove jeseni će biti iz državnih sredstava uplaćeno dodatnih  300.000 kuna iz dva izvora: 220.000 kuna Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te 80.000 i pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 89