banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Siječanj 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 44 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Sport
Darko Baronica
819

KUGLAČKA PRVENSTVA Vikend bez pobjede

Neriješeni rezultati nisu česti u ekipnim kuglačkim natjecanjima. No posljednjeg siječanjskog vikenda na gostovanjima oba naša najkvalitetnija sastava odigrali su neriješeno, 4:4. KK Pakrac-Papuk d pročitaj..

Sport
Pakrački List
1118

OK VOLLEY LIPA Vikend obilježile ligaške i jedna prijateljska utakmica

Tijekom proteklog vikenda odbojkašice našeg lokalnog Odbojkaškog kluba Volley LiPa odigrale su brojne ligaške i jednu prijateljsku utakmicu. U petak su kadetkinje odigrale prijateljsku utakmicu s o pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
990

(PROMO) POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SAČUVAJ RURALNU SREDINU“ Različiti sadržaji usmjereni mladima

„Sačuvaj ruralnu sredinu!“ naziv je projekta ukupne vrijednosti 21.089 eura čiji je nositelj Udruga za održivi razvoj, šport i rekreaciju „CRO OUTDOOR“ uz partnerstvo Grada Pakraca. Na početnoj kon pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1264

SVETOSAVSKA AKADEMIJA U PAKRACU Kulturnim programom proslavili dan svoga osnivača

U pakračkoj vijećnici kurije Janković 28. siječnja održana je tradicionalna Svetosavska akademija u čast Svetog Save, pravoslavnog svetca, začetnika školstva i zdravstva u Srba te osnivača Srpske pr pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
4311

OBIŠLI SMO PAKRAČKE KAFIĆE NAKON UVOĐENJA EURA: Kava i pivo skuplji, ali ništa dramatično...

S prvim danima tekuće godine u naše je živote uselio famozni euro. S njim u paketu stigli su i problemi. Poskupljenja skrivana iza preračunavanja cijena iz kune u eure kod nekih su trgovaca dosegnul pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1916

2. MEMORIJALNI TURNIR "SINIŠA KARAČIĆ – SIKI" Sjajna atmosfera i pune tribine – turnir Moslavini!

Rukometaši RK Moslavine, članovi elitnog hrvatskog rukometnog ranga - Paket 24 Premijer lige, pobjednici su drugog po redu rukometnog memorijalnog turnira „Siniša Karačić – Siki“, igranog 28. siječn pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
889

SKUPŠTINA ŠK "PAKRAC-LIPIK" Najuspješnija godina u klupskoj povijesti

Povijesni plasman u 2. Hrvatsku šahovsku ligu – Istok, ostvaren u listopadu ove godine, ocijenjen je najvrjednijim klupskim postignućem u 2022. godini. Istaknuto je to na redovnoj skupštini Šahovsko pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1313

NOĆ MUZEJA 2023. Još jedna uspješna noć kulture, lokalne baštine i zabave

Nakon što je 2021. godine gotovo u potpunosti održana samo u virtualnom/online obliku, a 2022. bila znatno ograničena teretom pandemijskih mjera, 18. po redu manifestacija Noć muzeja ove godine vrat pročitaj..

Udruge
Iva Širac
702

SKUPŠTINA UDRUGE INVALIDA RADA PAKRAC-LIPIK Zlatko Pečanić ponovo predsjednik

Zlatko Pečanić ponovo je izabran za predsjednika, dopredsjednica ostaje Zdenka Lulić, Luka Major je tajnik dok su u predsjedništvo ponovo izabrani članovi Antun Oblak, Anđelka Jušta i Vinko Špelić, pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1072

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 608. broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo: Euro razbio dosadu siječnja Na kraju smo društveno najdosadnijeg mjeseca u godini, koji se ipak u jednom pročitaj..

Udruge
Iva Širac
1006

SKUPŠTINA DRUŠTVA MAĐARA PAKRAC Najaktivnija udruga Mađara u regiji

Društvo Mađara Pakrac već tradicionalno nastavlja sa svojim aktivnostima koje se u najvećem dijelu odnose na očuvanje identiteta ove nacionalne manjine na našem području, a to provode kroz prezentac pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
803

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA Oboljenja ima, interesa za cijepljenje ne

Epidemiološka slika na našoj županiji u drugoj polovini siječnja je lošija po pitanju oboljenja od gripe nego od korone. U tjednu od 14. od 21. siječnja je na županiji registrirano 110 oboljenja gri pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1585

PRIJEDLOG NOVE REGULACIJE PROMETA Bez bitnih novina

Gradska uprava na svojoj mrežnoj stranici objavila je Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o uređenju prometa na području Grada Pakraca. Riječ je o do pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1815

NK "HAJDUK" PAKRAC Na zimsku prozivku odazvalo se 12 igrača

Trener Hajduka Ognjen Kafka odradio je 23. siječnja prozivku i prvi trening nogometaša Hajduka u okviru zimskih priprema za nastavak sezone u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod-Požega. Na prvo oku pročitaj..

Sport
Darko Baronica
882

KUGLAČKA PRVENSTVA Pobjede u višim rangovima, porazi u nižim

Kuglači Pakrac-Papuka, Slavonskog banovca i Sloge pobijedili su ovog vikenda u nastavku kuglačkih prvenstava, a Lipik 1974 i Pakrac-Papuk II su poraženi. Na domaćoj kuglani u 13. kolu 1.B HKL kugla pročitaj..

Kultura
Pakrački List
981

HRVATSKI DOM Predstava "Na rubu pameti" Teatra Exit iz Zagreba

Predstava „Na rubu pameti“ Teatra Exit iz Zagreba otvorit će 26. siječnja s početkom u 19 sati ovogodišnju kazališnu sezonu u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman. Radnja ove monodrame vrti se oko pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
973

2. MEMORIJAL "SINIŠA KARAČIĆ – SIKI" U subotu vrlo jako izdanje rukometnog turnira

Rukometaši pakračko-lipičke LiPe i Moslavine iz Kutine otvorit će 28. siječnja u 13,30 sati 2. Memorijalni turnir „Siniša Karačić – Siki“, što se u pakračkoj dvorani igra u spomen na rukometaša i sp pročitaj..

Kultura
Pakrački List
854

NOĆ MUZEJA Ovogodišnja tema "Muzeji su važni"

„Muzeji su važni“ ovogodišnja je tema 18. nacionalna manifestacije Noći muzeja, u sklopu koje su Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti pripremili program koji će biti održan 27. siječn pročitaj..

Kultura
Iva Širac
1288

ZMIJOLOVCI U PAKRAČKOJ KNJIŽNICI Zmije se ubijaju iz neznanja i predrasuda

Što učiniti prilikom susreta sa zmijom ili u slučaju ugriza, Pakračani su sinoć u Gradskoj knjižnici Pakrac doznali od najpoznatijeg zmijolovca u Hrvatskoj Darka Karamazana i Vlade Lađarevića iz Šum pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1294

30. PUT BIRAMO SPORTAŠA GRADA Odlučuju svi sportski klubovi

Po 30. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih osam godina partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati novčanu nagradu, pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1983

GRADSKA GRADILIŠTA Prometnice zatvorene, izvođači probijaju rokove

Jučer su obavljene posljednja dva tehnička prijema na  gradilištima aglomeracije koja su prošla uz manje primjedbe  koje će izvođač Gorenjska gradbena družba Kranj morati narednih dana ukl pročitaj..

Sport
Pakrački List
874

OK VOLLEY LIPA Sudjelovali na Festivalu odbojke u Valpovu

Mlađe dobne kategorije Odbojaškog kluba Volley Lipa u nedjelju, 15. siječnja prisustvovale su drugom okupljanju na Festivalu odbojke održanom u Valpovu u organizaciji OK Iovalium Valpovo. Festival j pročitaj..

Kultura
Pakrački List
732

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Predavanje o prevenciji ugriza zmija

  Gradska knjižnica Pakrac u četvrtak, 19. siječnja, od 18 sati domaćin je jednog zanimljivog predavanja koje se realizira u suradnji s Udrugom za zaštitu životinja Zmijolovac i Plan pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1662

POČELO CIJEPLJENJE PASA Odgovor u psećoj putovnici

Jučer je Veterinarska stanica Pakrac započela za u ovo doba godine uobičajenim cijepljenjem pasa protiv bjesnoće. U odnosu na lani nekih većih promjena nema, ali vlasnike treba podsjetiti na velike pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1412

KOMEMORACIJA NA BUČJU: "Obitelji, ne gubite nadu! Obustava potrage za nestalima nije opcija“

U organizaciji Udruge logoraša srpskog koncentracijskog logora „Bučje“ i Grada Pakraca te pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, komemorativnim skupom pored kapele sv. Antuna na Bučju, 16. si pročitaj..

Sport
Darko Baronica
881

NASTAVLJENA KUGLAČKA PRVENSTVA Iz pet utakmica dva boda

Dva neriješena rezultata i tri poraza zabilježili su pakrački kuglači u nastavku prvenstvenih natjecanja koja su uslijedila ovog vikenda nakon jednomjesečne zimske stanke. S gostovanja bod su donije pročitaj..

Sport
Darko Baronica
1376

BESPLATNI ŠKOLSKI OBROCI Uključeni svi pakrački osnovci

U skladu s program Ministarstva od ponedjeljka i prvog radnog dana u drugom polugodištu svih 589 učenika u pakračkoj Osnovnoj školi braće Radića ima besplatni obrok kojeg sufinancira s 10 kuna ukupn pročitaj..

Sport
Pakrački List
770

[OGLAS] NATJEČAJ za dodjelu javnih priznanja Grada Pakraca

Temeljem odredbi članaka 9., 10., 11., 12 i 49. Statuta Grada Pakraca (“Službeni glasnik Grada Pakraca” 3/21 i Odluke o javnim priznanjima Grada Pakraca (“Službeni glasnik Grada Pakraca” 1/98, 3/03) pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1776

SJAJAN USPJEH MALONOGOMETAŠA: "EAkademci" obranili pakrački haklerski status

Zimska nogometna stanka vrijeme je kad nogometaši travnatu podlogu mijenjaju parketom i sportsku pauzu provode aktivno igrajući malonogometne turnire širom Hrvatske, ali i inozemstva. Hajdukovci tak pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
790

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA Oboljenja od gripe i Covida pojedinačna

Prošlog tjedna Zavod za javno zdravstvo županije je registrirao 80 pojava oboljenja od gripe pri čemu su umrle dvoje osobe. Epidemiolog dr. Ante Vitalija, najblaže rečeno, izražava sumnju da su ambu pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 44
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić