Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2020

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 63 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
970

U POVODU DUHOVA Španovčani na misi u svom selu

Više od stotinu osoba među kojima je bilo neuobičajeno puno djece i mladih okupilo se je na svetoj misi u Španovici, služenoj u povodu Duhova koji je do 1942. godine slovio kao blagdan ovog sela. Sude... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1128

PROJEKT AGLOMERACIJA: U PONEDJELJAK Nakon 10 godina najava, u gradu počinje veliko kopanje

Prema sadašnjim najavama 1. lipnja započinje konkretno kopanje za potrebe izvođenja radova na projektu pakračko-lipičke aglomeracije. Radovi te vrste bi, kako je rekao Marijan Pierobon direktor Voda L... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
816

SASTANAK U LIPIKU: Lakše do sredstava iz EU

Izrada intervencijskog plana u svrhu provedbe pripremnih aktivnosti za korištenje sredstava Europske unije je bila tema sastanka održanog jučer u Lipiku u kojem su sudjelovali čelnici gradova Pakraca ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
792

Gradski čelnici i predstavnici udruga obilježili Dan državnosti

„Moramo biti zahvalni svima onima koji su dali živote za svoju domovinu. Mi mladi trebamo nastaviti ostvarivati njihove snove, a stariji trebaju biti ponosni na ono što je bilo 90-ih godina, jer smatr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
790

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 576. broj Pakračkog lista. Interesantnost življenja Iza nas je zasigurno po pitanju svakodnevice najneobičnije posl... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
927

VANDALIZAM NA GRADSKOJ HORTIKULTURI Vole li vandali svoj grad i sugrađane?

Grad Pakrac svakog proljeća iz proračuna potroši ne mala sredstva (15.000 do 20.000 kuna) za razne sadnice cvijeća, grmlja, cvjetnjake i drugu prateću opremu za uređenje javnih površina,  najviše zele... pročitaj..

Politika
Pakrački List
843

PRIOPĆENJE HDZ-A ŽUPANIJE Bernardić obmanjuje javnost

U gostovanju na HTV-u u utorak navečer navodni čelnik opozicije Davor Bernardić  nezrelo i neozbiljno pokušao je po tko zna koji put obmanuti javnost izmišljenim neistinama, bez ikakvih valjani pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
754

GRADSKA UPRAVA: Objavljen poziv za program potpore poduzetnicima

Program mjera potpore poduzetnicima Grada Pakraca zbog epidemije virusa Covid-19 o kojem smo pisali prošlog tjedna izvješćujući sa sjednice Gradskog vijeća na kojoj je 18. svibnja usvojen, objavljen j... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
796

U POVODU DUHOVA Španovčani na misi u svom selu

Svetom misom u Španovici s početkom u 11 sati u nedjelju će Zavičajna zajednica Španovčana obilježiti blagdan Duhova koji je do 1942. godine slovio kao blagdan njihova sela po kojem se i zvala u 2. sv... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
771

SAMO JEDAN TRŽNI DAN Prodaja sadnica premještena na četvrtak

Prema najnovijoj informaciji Alena Stipića, voditelja pakračke tržnice, prodaja sadnica prebačena je s petka na četvrtak, a kao i do sada moći ćete ih kupiti na vanjskom djelu tržnice. To je ujedno i ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
902

AKTIVNOST UDRUGE DELFIN: Nove prilike za dugotrajno nezaposlene

Zainteresirati dugotrajno nezaposlene osobe na osposobljavanje za pisanje EU projekata bio je cilj informativno-motivacijske radionice Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin  Pakrac, održa... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
760

GD CK PAKRAC Krv darivalo 111 osoba

Od 121 darivatelja koji se odazvao na jučerašnju, drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, krv je dalo 111 osoba. Deset osoba je odbijeno nakon liječničkog pregleda, a uglavnom se radi o ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
736

U školu se vratila većina mlađih učenika, u vrtić polovina

U pakračku školu, nakon dva tjedna mješovitog oblika nastave, vratila su se danas gotovo sva djeca koja pohađaju razrednu nastavu, rekla je ravnateljica Sanja Delač. Roditelji čija djeca neće ići u šk... pročitaj..

Sport
Pakrački List
865

KUGLANJE - ZAKLJUČENE NIŽE KUGLAČKE LIGE: Banovac prvak i novi drugoligaš

Odlukom Hrvatskog kuglačkog saveza zaključena su ovosezonska natjecanja u drugim, trećim i četvrtim ligama, a poredak klubova je utvrđen temeljom trenutnog plasmana. Tako je KK Slavonski banovac posta... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
749

ALKOHOL U PROMETU Smjelo, glupo i skupo

U nedjelju oko 4,40 sati u Pakracu, u Ulici kralja Tomislava, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 27-godišnjaka koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja i koji je pod v... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
982

UDRUGA ANTIFAŠISTA PAKRAC-LIPIK Mirjana Bilopavlović ostaje predsjednica

Mirjana Bilopavlović i nadalje će biti predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista „Pakrac-Lipik“ (UAB) odlučili su njeni članovi na izbornoj skupštini što je danas održana u vijećnici ku... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2173

VIŠE OD 600 REGISTRIRANIH BICIKALA Lopovima miliji bicikli bez registarske oznake

Ako ste nedavno kupili bicikl ili vam je to u planu učiniti u bližoj budućnost, ne zaboravite ga besplatno registrirati u pakračkoj Policijskoj postaji, poručuju nam to lokalni kontakt policajci Darko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
814

Pričest i krizma će ipak biti održane

Zbog pandemije koronavirusa odgođene su brojne vjerske svečanosti diljem zemlje, pa tako i prve svete pričesti i svete potvrde (krizme) koje se održavaju svake godine u svibnju i lipnju. Budući da je ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
739

Izostanak sezonskog zapošljavanja povećao nezaposlenost

Na pakračkom Zavodu za zapošljavanje posljednjeg dana travnja bile su 573 nezaposlene osobe što je za 40 osoba ili 7,5 posto više nego mjesec ranije, odnosno 96 osoba ili 20 posto više nego u isto vri... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
743

U ponedjeljak u Pakracu darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba u ponedjeljak, 25. svibnja provest će drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Zbo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
919

ŽUPANIJSKE NAGRADE Dobitnici Borislav Černi i Bolnica Lipik

Borislav Černi, planinar i radio-amater iz Pakraca, te Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik su dobitnici ovogodišnjih nagrada Požeško-slavonske županije. Umjesto 14. travnja, koji se ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
990

[PROMO] JA SAM ŽENA, A NE BROJ: Pakrački "Zaželi" priveden kraju, nastavak projekta već kandidiran!

Više od 5 milijuna kuna vrijedan projekt „Ja sam žena, a ne broj“ priveden je kraju, točnije službeno završava 1. lipnja, a na završnoj konferenciji održanoj 20. svibnja u vijećnici Kurije Janković po... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
730

KPD „SLOGA“ U petak se nastavljaju kino projekcije

Nakon više od dva mjeseca pauze, ovog vikenda s radom nastavlja pakračko kino „Hrvatski dom“ kojeg vodi KPD „Sloga“. S početkom u 18 sati bit će sva tri dana prikazivan film „Otkrila sam špijuna“, a t... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
753

MJERE POLAKO POPUŠTAJU U četvrtak na tržnici ponovo radi pečenjarnica!

U četvrtak i petak tržnica u Pakracu radit će prema već ustaljenom rasporedu što znači da prvi dan od 7 do 13 sati u natkrivenom prostoru rade bijela i zelena tržnica s posebnim ulazima, dok će drugog... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
734

Počeli upisi u programe vrtića i glazbene škole

Upisi djece u dječji vrtić „Maslačak“ za pedagošku godinu 2020./2021. počeli su jučer i traju do 29. svibnja, a zahtjeve za upis sa potrebnom dokumentacijom roditelji mogu predati elektroničkim putem ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
732

AKTUALNI SAT GV Gradonačelnica: Proračun može pratiti investicije

Više politike manje komunalija, odlika je aktualnog sata, najomiljenije predtočke dnevnog reda gradskih vijećnika, jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Pakrac koji je trajao točno 30 minuta, a u kojem ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
728

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC Proračunska pomoć lokalnom gospodarstvu 500.000 kuna

Grad Pakrac će iz proračuna s devet mjera potpore pomoći oporavku lokalnih poduzetnika nakon teškoća izazvane mjerama u borbi s epidemijom koronavirusa za što će prema sadašnjem izračunu trebati u ovo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
862

[PROMO] ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA #GRADMLADIH #POKRENISE: Klub mladih mora djelovati i dalje

„Kroz ovaj projekt realizirali smo dosta aktivnosti za mlade vezanih za edukacije, zabavne sadržaje, tečajeve stranih jezika, plesne večeri, a najposjećenije su bile radionice namijenjene maturantima ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
756

ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA Natječaj krajem ljeta

Na sjednici Vlade ovog svibnja prihvaćene su Izmjene i dopune Programa energetske obnove obiteljskih kuća za koju će se građani moći prijaviti krajem ljeta. Javni poziv najavljen je za lipanj, a raspi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
888

BICIKLISTIČKI MARATON VIROVITICA-PAKRAC U spomen žrtvama Bleiburga

Trasu dugačku 138 kilometara od Virovitice preko Slatine, Četekovca, Slatinskog Drenovca, Voćina, Bučja, Brusnika do Pakraca, spomen obilježja poginulim virovitičkim policajcima iz 1991. godine u Ulic... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 63