banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Srpanj 2020

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 87 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
727

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 578. broj Pakračkog lista. Vrijeme je za zbogom „Partizanu“ U ponedjeljak je u specifičnim okolnostima završen trad... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
754

KINO POD ZVIJEZDAMA Sutra prva projekcija

Nakon dvije odgode zbog lošeg vremena, građani će ove subote u dvorištu kurije Janković s početkom u 21 sat imati prilike pogledati prvu od četiri filmske projekcije na otvorenom. „Kino pod zvijezdama... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
727

UDRUGA SLIJEPIH Novi projekt vrijedan 450.000 kuna

Udruga slijepih Pakrac-Lipik je na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Poziva "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga u zajednici koje pružaju udruge"... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
747

COOLTURNO LJETO Potraga za pakračkim blagom

Više od 20 djece okupilo se danas u dvorištu pakračkog muzeja kako bi sudjelovali u "Potrazi za blagom" koju su u sklopu Coolturnog ljeta organizirali gradska knjižnica i muzej. Nakon podjele u dvije ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
713

OBNOVA BOLNIČKOG POTKROVLJA: Do kraja godine useljava uprava

Do kraja godine u pakračkoj bolnici bit će obnovljeno potkrovlje veličine 900 četvornih metara. U polovinu toga prostora uselit će uprava Bolnice, a drugi dio će se koristiti kao različiti skladišni p... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
722

AGLOMERACIJA: Promet sve otežaniji – slijede nova zatvaranja

Radovi na aglomeraciji zalaze u sve veći broj ulica čime promet u središtu grada postaje sve otežaniji. Vodovodna infrastruktura se zanavlja i dalje u Ulici hrvatskih velikana, radi čega je od 24. srp... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
725

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI: Peti dan bez novooboljelih

Peti dan za redom (od 23. srpnja) u Požeško-slavonskoj županiji nema novooboljelih od Covida-19. Jučer je testirana 81 osoba i svi nalazi su negativni. U županiji je aktivan još 21 slučaj zaraze i sve... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1122

ZAVRŠEN PAKRAČKI TURNIR Nakon penala naslov Drvo-prometu

Drvo promet iz Pakraca pobjednik je 23. malonogometnog ljetnog turnira u Pakracu odigranom tijekom srpnja na igralištu kod stare gimnazije. Naslov su osigurali boljim izvođenjem penala (2:1), nakon št... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
863

GRADSKA UPRAVA: Proradilo dizalo

Od danas u zgradi gradske uprave u funkciji je dizalo kojim se iz prizemlja može doći na obadva kata, a njegovom stavljanju u funkciju je prethodio tehnički prijem kojim su prisustvovali u ime naručit... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
733

KAMERE U PAKRACU I LIPIKU U pola godine 548 prekršaja, najbrži vozio 117 km/h

Na pakračko – lipičkom području su u lipnju prošle godine na dvije lokacije postavljena kućišta namijenjena sigurnosnim kamerama, kojima se fotozapisom ili videozapisom bilježe kršenja prometnih zakon... pročitaj..

Sport
Pakrački List
760

ZAVRŠNICA TURNIRA Pakračke ekipe love titulu protiv Domorada

Prema najavama organizatora u ponedjeljak navečer (27. srpnja) napokon će biti održana završna večer 23. malonogometnog ljetnog turnira u Pakracu koju su izborili Drvo promet, Elite Academy, Domaorad ... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
909

[PROMO] Planirate podrum u kući, saznajte na što treba obratiti pažnju

Objekti koji se nalaze ispod razine tla stalno su izloženi štetnom utjecaju vode u obliku vlage iz zemlje, procjednih te podzemnih voda. U slučaju prodiranja vlage i vode u unutrašnjost podzemnih dije... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
697

NEZAPOSLENOST U LIPNJU Na županiji tisuću nezaposlenih više nego lani

Iz evidencije pakračkog Zavoda za zapošljavanje 84 osobe su dobile posao u lipnju što je za 48 osoba više nego u svibnju. Od toga broja, 55 se zaposlilo na području naše županije, 27 u ostatku Hrvatsk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
700

ŽUPANIJA POTIČE TURIZAM: Poticaji za turističke ležajeve

S dvije do pet tisuća kuna Požeško – slavonska županija će poticati i ove godine svaki novoregistrirani turistički ležaj, odnosno podizanje kvaliteta postojećih. To je dio županijskog Programa potican... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
760

PROMETNA NESREĆA KOD ZUKVE: Poginuo vozač

Jučer oko 10 sati, na cesti između Pakraca i Omanovca, sudarila su se dva osobna vozila koja su se kretala iz suprotnih smjerova i to osobnog automobila marke „Škoda“ daruvarskih registarskih oznaka, ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1033

COOLTURNO LJETO Igračke inspirirane hrvatskom baštinom

Dvorište kurije Janković bilo je jučer mjesto kreativnosti, zabave i učenja gdje je 30-ak djece i njihovih roditelja sudjelovalo u radionici Hrvatskih autentičnih igračaka (HAI), koja je organizirana ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
910

MARKO LJEVAR, BICIKLIST IZ PAKRACA Malo do Dubrovnika: U tri dana 834 kilometra biciklom

Marko Ljevar iz Pakraca jedan je od trojice biciklističkih entuzijasta iz BK Našice koji su u tri dana biciklom odvezli 834 kilometra dug ultramaraton Vukovar – Dubrovnik s ciljem povezivanja istoka i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
731

OD JUTROS: A. Blažević i službeno saborska zastupnica

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević je od jutros i službeno zastupnica u Hrvatskom saboru te sudjeluje na konstituirajućoj sjednici koja je u tijeku. Do mandata je došla kao 12. postavljena na ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
741

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Pola milijuna kuna našim OPG-ovima

Kroz ovogodišnji Program za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstvo poljoprivrede je odobrilo desetak pr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
681

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI: Jedan nalaz pozitivan

Nakon osam dana stanke na našoj županiji jučer imamo ponovo jedna novi slučaj zaražene osobe koronavirusom. Od jučer testiranih 71 uzorak, jedan je pozitivan, priopćio je jutros  županijski stožer Civ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1005

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC: Poznati rezultati mature i upisa

Objavljeni su konačni rezultati državne mature za pakračke srednjoškolce pa je tako završilo vrijeme neizvjesnosti i iščekivanja za 84 maturanata Srednje škole Pakrac koji su pristupili polaganju drža... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

AKTUALNI SAT GV PAKRAC: Najviše o prometnicama

Četiri vijećnika SDP-a i Igor Cavalli (HDZ) su u aktualnom satu sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Pakrac trideset minuta propitivali gradonačelnicu, a kako su teme bile komunalne u odgovaranju Anamari... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
840

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC: Sve veća suša u kasi Voda Lipik

Poslovanje tvrtke Vode Lipik u prošloj godini, koje je ponovo bilo financijski negativno, je bila točka dnevnog reda sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Pakraca koja je izazvala najviše rasprava vijećni... pročitaj..

Sport
Pakrački List
815

SPORTSKE IGRE MLADIH - ZAVRŠNICA Potvrdili kvalitetu i "namučili" pobjednike turnira

Na završnici Sportskih igara mladih što se od 15. srpnja igrala u Splitu, u konkurenciji 15 županijskih pobjednika, sudjelovale su dvije pakračke malonogometne ekipe - Druga stativa (u konkurenciji 20... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
690

POMLADAK "RK LIPA" NA VIRU Desetak dana u režimu trening-kupanje

Mladi rukometaši LiPe već su krenuli s pripremama za sljedeću sportsku sezonu. Iako je zbog „novog normalnog“ vremena u kojem živimo zasad još nepoznato kada će i hoće li uopće ona započeti, rukometne... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
857

"ŽENA ISPRED VREMENA“ – ZAŽELI 2. FAZA Potpisani ugovori, žene od sutra kod korisnika!

Potpisivanjem ugovora u pakračkoj gradskoj vijećnici između Grada Pakraca kao poslodavca i 35 žena odabranih za rad s krajnjim korisnicima, 20. srpnja je započeo praktični dio projekta „Žena ispred vr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
818

ENERGETSKA OBNOVA PO SOCIJALNOM PROGRAMU Bit će odabrana dva kućanstva

Fond za zaštitu okoliša i energetsku obnovu je 26. lipnja objavio javni poziv za energetske obnove obiteljskih kuća o čemu smo već pisali. Od ukupnih 235 milijuna kuna ove namjene za cijelu Hrvatsku 3... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
732

POLJOPRIVREDA LIPIK: Završena žetva za četiri kulture

„Poljoprivreda“ Lipik, najveći ratarski proizvođač u ovom kraju prošloga tjedna je završila žetvu za četiri ljetne kulture: pšenicu, ječam, uljanu repicu i kamilicu, a rezultate direktor Željko Viboh ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
730

COOLTURNO LJETO 2020. Ljetne aktivnosti za djecu i mlade

I ove godine Muzej grada Pakraca i Gradska knjižnica organiziraju „Coolturno ljeto“, niz edukativnih i zabavnih aktivnosti za djecu i mlade, kako bi im ispunili dane ljetnih praznika. Zbog epidemiološ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
648

ZAVRŠETAK OVOGODIŠNJIH ARHEOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA: Istraženo 13 grobova, pronađeno i dosta keramike

Danas završava trotjedno arheološko istraživanje starog grada Pakraca koje četvrtu godinu za redom provodi stručni tim arheologa na čelu s dr. sc. Jurajom Belajem iz Instituta za arheologiju iz Zagreb... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 87
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić