Virtualni arhiv Pakračkog lista

Lipanj 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 84 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
721

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Ljeto zove na čitanje

Pakračka gradska knjižnica će i ove godine tijekom ljeta raditi po prilagođenom radnom vremenu: Ove godine naša knjižnica u srpnju i kolovozu kao i dosadašnjih godina uvodi manje promjene u radno vrij... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

Danas u prodaji novi broj Pakračkog lista

PRIČA S NASLOVNE STRANE PRELAZNI ROK NOGOMETAŠA NA LOKALNOJ RAZINI: Djeca svima interesantnija od seniora Počeo je prelazni rok nogometaša. Po prvi put u njegovom profesionalnom dijelu sudjelovat će i... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
705

IZBORNA SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE HVIDR-E Stipanu Grgiću novi predsjednički mandat

  „Grad Pakrac je oduvijek brinuo o radu udruga Domovinskog rata, ali ono što je još važnije jest pomoć koja se ne ogleda u financijama te podrška, i na nju možete uvijek računati. Rat i sva doga pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
675

ENERGETSKA OBNOVA U ZGRADARSTVU Intenziviraju se pripreme za rujan

  U tijeku su intenzivne pripreme za provedbu ovogodišnjeg natječaja energetske obnove u zgradarstvu u kojem je s područja Pakraca ušla 21 stambena zgrada, a s područja Lipika šest. Kako su na si pročitaj..

Politika
Pakrački List
842

KONSTITUIRANA SKUPŠTINA ŽUPANIJE Josipa Miličević nova predsjednica

Josipa Miličević (HDSSB) nova je  predsjednica Županijske skupštine, a njeni zamjenici su gradonačelnica Pleternice  Antonija Jozić (HDZ) i Pakračanin Marijo Seleši (HDZ), odlučili su većinom glasova pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
835

CEDEVITA LIPIK 3X3 CHALLENGER Najbolji svjetski hakleri za vikend na „domskom“ igralištu

  Lipik će narednih dana biti svjetski centar košarke, barem one ulične 3x3 koja je prije dva tjedna odlukom Međunarodnog olimpijskog komiteta uvrštena i u samu olimpijsku obitelj, a svoju premij pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
692

ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA Rezultata ima, ali najinteresantnije tek slijedi

  „Još je prerano govoriti o rezultatima, ali se na polovini predviđenog vremena istraživanja može reći da se isplatilo i da  imamo fantastične rezultate. Za dva tjedna smo otkrili neke strukture pročitaj..

Sport
Pakrački List
725

21. MALONOGOMETNI TURNIR U PAKRACU "Stragatrans" s Novakom lakoćom do prve pobjede

  Utakmicom Brođani – Sloga, koja je završila minimalnom pobjedom 1:0 ekipe iz Broda, sinoć je na Partizanu pred dvjestotinjak gledatelja započeo tradicionalni 21. malonogometni turnir koji je di pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
675

GRADSKI STADION Počela izgradnja teniskih igrališta

Mehanizacija vlastitog pogona Grada Pakraca i članovi Udruge mladih Mali most započeli su u subotu dugo najavljivanu izgradnju dvaju teniskih terena u kompleksu Gradskog stadiona Pakrac. Udruga Mali m... pročitaj..

Sport
Pakrački List
756

STRELIČARSTVO „Kune“ vodeće u Jadranskom kupu

  U organizaciji LK Dolenjske Toplice i Lokostrelske zveze Slovenije, u Dolenjskim Toplicama, u Sloveniji je u subotu održan peti turnir koji se boduje za Jadranski 3D kup i na kojem je nastupilo pročitaj..

Sport
Pakrački List
718

DANAS POČINJE MALONOGOMETNI TURNIR U konkurenciji 12 ekipa

  Danas na igralištu kraj gimnazije u organizaciji Udruge mladih Mali most Pakrac započinje 21. malonogometni turnir koji se tradicionalno igra  u sklopu Pakračkog ljeta. U utrku za prvo mjesto i pročitaj..

Kultura
Pakrački List
717

DAN MAĐARA Tradicijskom baštinom predstavljeno 10 godina postojanja

Prigodnim programom mađarskih pjesama i plesova, u organizaciji Društva Mađara Pakrac, tradicionalno je obilježen Dan Mađara u sklopu manifestacije „Pakračko ljeto“. Ovogodišnji događaj ima i posebnu ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
681

DAN DRŽAVNOSTI RH Položeni vijenci kod spomenika braniteljima i biste dr. Tuđmana

  Danas je Dan državnosti  Republike Hrvatske. Slavimo ga u znak sjećanja na  25. lipnja 1991. godine, na dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike H pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
722

GD HCK PAKRAC Vir popunjen do 6. rujna

  Smještajni kapaciteti u odmaralištu HCK Pakrac „Cvrčak“ na Viru popunjeni su do 6. rujna. Trenutno je slobodna tek jedna četverokrevetna soba u terminu od 19. do 28. kolovoza i zainteresirani s pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
883

DRŽAVNA MATURA U SŠ PAKRAC Bez tehničkih i bilo kakvih problema

  U veljači je u Srednjoj školi Pakrac državnu maturu prijavilo 97 matura od ukupno njih 115. No, otada do početka mature, iz raznih razloga, broj pristupnika se smanjio te ih je u ljetnom ispitn pročitaj..

Sport
Pakrački List
704

OVOGODIŠNJI MALONOGOMETNI TURNIR Prijave  još danas i sutra

  Do jučer za ovogodišnji pakrački malonogometni turnir, 21. po redu prijavilo se je 6 ili 7 ekipa, što s obzirom na praksu prijave u zadnji trenutak, Sven Zerdin iz Udruge Mali most, organizator pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
707

GRADONAČELNICA U SELCU Otkrivena bista Martinu Kukučinu

  Pakračka gradonačelnica Anamarija Bležević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana  u srijedu  su prisustvovali u Selcu na Braču  otkrivanju biste Martinu Kukučinu, slovačkom književniku koji kroz pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1531

ANTUN ZLATKO ŠIRAC Uzgajivač crne slavonske svinje

  Zahvaljujući 115.000 kuna EU nepovratne potpore kroz mjeru 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, više od 50.000 kuna vlastitih ulaganja te svom radu i radu obitelji,  Antu pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
724

NATJECANJE VATROGASNE MLADEŽI Banovčani najuspješniji

Oko 170 mladih vatrogasaca s područja Pakraca i Lipika,  dječaci i djevojčice u starosti od 6 do 12 godina, te mladeži (M, Ž) u starosti od 12 do 16 godina natjecalo se jučer na Gradskom stadionu u dv... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
689

POLAGANJEM VIJENCA Obilježen Dan antifašizma

  Polaganjem vijenca na spomen-kosturnicu na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Udruge antifašista i antifašističkih boraca Pakrac-Lipik jutros je  obilježen i  u Pakracu Dan antifašizma. O pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
730

ARHEOLOŠKA ISKAPANJA Otkriveni prvi ostaci starog grada

  Arheološka iskapanja u potrazi za ostacima starog grada Pakraca iz srednjovjekovnog razdoblja jučer su dala prve rezultate. Kako nam je rekao voditelj iskapanja dr. sci.  Juraj Belaj, na iskopi pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
670

ALMIR DELIHODŽIĆ, VODITELJ JAVNIH RADOVA Posla za komunalni pogon svake godine sve više

  Osobe zaposlene kroz program javnih radova u Pakracu se priključuju vlastitom komunalnom pogonu koji djeluje već 15 godina. Sve to vrijeme na njegovom čelu je Almir Delihodžić.  Dojam je nas k pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
680

OVOGODIŠNJI JAVNI RADOVI Uz uredniji grad i plaće za 20 obitelji

  Od 12. listopada pakrački komunalni pogon je po pitanju ljudstva bogatiji za 20 zaposlenika koji su u njega došli raditi na četiri mjeseca kroz Vladin program sufinanciranja javnih radova. Ovo pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1129

UZGAJIVAČ KONJA DALIBOR MAROŠEVIĆ Nova „Zlatna griva“ u Prekopakri

  U tradicionalnoj manifestaciji “Zlatne grive Zlatne doline” u organizaciji Konjogojstvene udruge “Vallis Aurea” Požega koja je  nedavno održana u Mihaljevcima uzgajivač konja hladnokrvnjaka iz pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
754

FOTO NALAZ: PAKRAČKA GRADILIŠTA Mehanizacija i novac skraćuju rokove

  Popriličan broj godina nije bila na početku ljeta u Pakracu ovako intenzivna građevinska sezona kao ovog lipnja.  Unatoč znatnim vrućinama i sezoni godišnjih odmora intenzivno se radi na pet ve pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
651

SUTRA NA GRADSKOM STADIONU Natjecanje vatrogasne mladeži

Vatrogasna zajednica Pakrac-Lipik i DVD Pakrac na Gradskom stadionu sutra organiziraju izlučno natjecanje vatrogasne mladeži za DVD s područja Pakraca i Lipika. Kako nam je rekao tajnik Vatrogasne za pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
974

MARIO TUŠEK, KOLEKCIONAR EKSPONATA VOJNE I RATNE POVIJESTI Pakrac ima jedinstven muzej u Hrvatskoj

Naš sugrađanin Mario Tušek, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Srednjoj Školi Pakrac, poznat i kao trener ratničke vještine Bujinkan Seishin Dojo, kolekcionar je predmeta vezanih uz vojnu i rat... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
694

I OVAJ TJEDAN Tržnica srijedom

Umjesto u četvrtak, tržni dan na pakračkoj tržnici je ovog tjedna sutra (srijeda). Razlog je što je četvrtak 22. lipnja  praznik Dan antifašizma Isti slučaj smo imali i prošlog tjedna kada je u četvrt... pročitaj..

Sport
Pakrački List
719

STRELIČARSTVO: „Kune“ nastupile u Kutini

Četiri streličara SK „Kuna“ jučer je nastupilo  u Kutini gdje  je održan FITA WA turnir. U konkurenciji oko 55 natjecatelja u iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine ostvarili su slijedeće rezultate: Alojzi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1053

SPOMENIK PRED OPĆINOM Radaušev „borac“ odvezen na restauraciju

Spomenik „Ranjenom borcu“, rad akademskog kipara Vanje Radauša, postavljenog 1955. godine iznad spomen kosturnice pred zgradom „općine“ danas je demontirao i odvezao na restauraciju obrt „Ferrum“ iz Z... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 84